Egyéb

Kiss Nóra: Női szépség

A nőnaphoz kapcsolódó sorozatunkban először Kiss Nóra életviteli tanácsadó osztja meg velünk gondolatait arról, hogy mit jelent számára nőnek lenni.

 

Amikor kicsi voltam a praktikum és egyszerűség kedvéért édesanyám mindig rövidre vágatta a hajamat. Hiába volt meg a gyermeki szépségem, nem igazán tudott a szép kislány érvényesülni a fiús rövid haj miatt. Fájó volt, hogy mindenki fiúként szólít meg. Ma már tudom azt, amit akkor még nem. A nőiség megjelenése belülről fakad, nem kívülről. A külső csupán rá tud segíteni a belső kisugárzásra. E kettő ötvözete tudja azt a szépséget, lágyságot, könnyedséget megjeleníteni, ami maga a Nő.

Minden belülről kezdődik. Fantasztikus utazás és lehetőség, amikor felismerjük azt a csodát, ami bennünk van és teret akarunk, majd adunk is neki, magunk és mindenki más épülésére. Amikor a nő és a férfi önmaga elfogadásával, kifejezésével és tiszteletével saját erejében áll, akkor tud egymás felé fordulni és a saját erejének nagyságával emelni a másikat. Kettőjük emelő energiája bármeddig feljuttathatja őket. Ez egy olyan csoda és szépség, mely fantasztikus teremtéseket hoz létre.

Hogyan is tudjuk mindezt kialakítani magunkban?

Kialakítjuk az önerőt, mely építő és nem harcoló erő. Az önerőt, mely elfogadó és nem támadó. Önerőt, mely szerető és nem játszmázó, mely megértéssel és nem fájdalommal van teli. Ez az erő nem az elfojtás, a fájdalmak, a hiányok pótlására működik.

Saját magunk tisztelete ad alapot a boldogságra.

Hogyan tudod tisztelni önmagadat? Megkeresed magadban és elfogadod mindazt a sok jót, ami benned van. Nem mindig könnyű ez a feladat. Van, amikor felmagasztaljuk a bennünk lévő jóságot, hogy minél kevésbé érezzük azokat a hiányokat, amiket megélünk magunkban. Más esetben nem is vesszük észre mindazt a jót, ami bennünk van, mert nem érezzük, hogy megérdemelnénk. Időnként a feladatok, gondok elvakítják a tekintetünket, ezért nem látjuk a pozitívat, a jót. Ha el kezded gyűjteni azokat, amiket jól csinálsz, amik értékek benned, akkor a tekinteted mindezekre a jókra fókuszálódik és elkezdenek erősödni benned.

Sok esetben viszont csak a rosszat látjuk. Gondolatainkat, érzéseinket és tetteinket hibáknak éljünk meg. Amikor csak ezen van a tekinteted nagyon nehéz magadat jónak látni, elfogadni. Viszont, ha ezekre, mint fejlődési lehetőségekre tekintesz, megnyílik egy tér egy következő szépségre, mely megjelenhet benned, általad. Így alakulhatnak át a korábban hibáknak megélt tulajdonságaid jósággá. 

Amikor a jóságodat, a benned levő előnyöket, erősségeidet, mindezt a sok jót magadban érzed, megtalálod, megéled és teret adsz neki, akkor tudod sugározni a világ felé. És amit a világnak adsz, az áramlik vissza hozzád. Ez az áramoltatás tudja mozgásban tartani a szeretetet és a tiszteletet. Ez tudja erősíteni két ember kapcsolatát és olyan csodák, szépségek tudnak létrejönni ezáltal, amitől szebb és jobb lesz a világod. Tedd szebbé a világot önmagad női szépségével. Azzal a szépséggel mely kívülről és belülről megmutatódik.

Gyönyörű csodája és szépsége vagy a világnak! Köszönet, hogy vagy!