Egyéb

10 teendő a bőr rugalmasságának fenntartása érdekében

A változókor előtt és alatt bekövetkező hormonszint csökkenés többek között a bőr állapotára is hatással van. Az ösztrogénhiány hatására a bőr elvékonyodik, megereszkedik és ráncosodik.Az alábbiakban 10 pontban bemutatjuk, hogy mit tehet ennek a folyamatnak a lassítása érdekében.

 

  1. Tisztítás 

A bőr kíméletes tisztítása nagyon fontos a bőrápolás szempontjából, mivel lehetővé teszi a bőrvédő kozmetikumok hatóanyagainak jobb beépülését. A kulcs a száraz bőr számára megfelelő tisztítószer használata. A hab vagy gél formátum helyett használjon tej vagy olaj alapú, krémes jellegű arctisztítót, amely nem szárítja az arcbőrt.

 

  1. Hidratálás

A menopauza után a bőr szárazságát a bőrben található olajmirigyek csökkent aktivitása is okozza. Próbáljon több nedvességet biztosítani bőrének egy sűrűbb hidratáló krém használatával. A hidratáló krémet zuhanyzás vagy fürdés után még enyhén nedves bőrére vigye fel. Ha lehet, mellőzze a hosszú kádfürdőket, amelyek tovább szárítják  a bőrt. 

 

  1. Napvédelem

A ráncok egyik okozója a napsugárzás, aminek bőrünk évtizedeken át ki van téve. A napvédelem a menopauzához közeledve is nagyon fontos, mivel az idő előrehaladtával csökken a bőr természetes védekezőképessége. A magasabb faktorú napozókrém hatékonyabb védelmet biztosít. 

 

  1. Kézápolás

A nedvesség, a zsír és a kollagén mennyiségének csökkenése a kézfej bőrére is nyilvánvaló hatással van. A bőr ráncosabbá válik, a kézfej átlátszóbbnak és csontosabbnak tűnik, az erek is erőteljesebben látszanak. Óvja kezét a napsugárzástól és használjon a kézfején is hidratáló krémet. A házi- és kerti munkák végzése közben lehetőség szerint viseljen védőkesztyűt.

 

  1. Antioxidánsok

A kollagén biztosítja a bőr feszességét és hajlékonyságát. Az ösztrogén szintjének csökkenésével együtt azonban a kollagén mennyisége is csökken. Ennek ellensúlyozása érdekében fogyasszon minél gyakrabban antioxidánsokban, élénk színű gyümölcsöket és zöldségeket – amelyek ezektől az egészséges hatóanyagoktól kapják a színüket.

 

  1. Szója

A szója rendkívül gazdag izoflavonokban. Ezek olyan növényi alapú vegyületek, amelyek az ösztrogénhez hasonló hatást tudnak kiváltani a szervezetben. Ezáltal enyhítik a menopauzával összefüggő változásokat, mint például a bőr elvékonyodását.

 

  1. Lelki egyensúly

A stressz szárazabbá és érzékenyebbé teheti a bőrt, ráadásul hozzájárulhat a pikkelysömör kialakulásához. A stressz hatására felborulhat a napi rutin és kimaradhatnak a már megszokott és hatékony bőrápolási teendők is. Próbálja ki a jógát, a meditációt vagy más stresszcsökkentő technikákat. 

 

  1. Sport

A rendszeres testmozgás nem csak az izmokat teszi feszessé, hanem a bőrre is jótékony hatással van. Először is enyhíti a stresszt, amivel óvja a bőrt a stressz káros hatásaitól. Ezen túlmenően felpezsdíti az életkor előrehaladtával lassuló vérkeringést. Az extra oxigén- és véráramlás hatására a bőr fényesebb és egészségesebb lesz.

 

  1. Alvás

Az alvás frissíti a bőrt. A szem alatti sötét karikák gyakran a kialvatlanság következményei. A kialvatlanság az öregedéshez hasonlóan módosítja a hormonszintet és az anyagcserét. Szóval biztosítson magának legalább 7-8 óra zavartalan alvást minden éjszaka és ezt a bőre is megköszöni.

 

  1. Femarelle Balance

A Femarelle Balance segíti a bőr rugalmasságának megőrzését. 7 millió eladott doboz 30 országban. Számos vezető nőgyógyász ajánlása világszerte. A Femarelle már bizonyított, próbálja ki Ön is.