PROTECTA – Védelem a bőrnek

Segít megóvni az intim területek érzékeny bőrét és csökkenteni a már kialakult bőrirritációt.
100 ml krém tartalom

A csomagolás tartalma:
/ 100 ml kenőcs műanyag tubusban
/ Használati útmutató

A PROTECTA forgalmazása Magyarországon megszűnt.

 

Kategória:

PROTECTA

Védelem a gyulladt bőrnek

Védelem a gyulladt bőrnek.

A felfekvés következtében fellépő kisebesedés, az inkontinencia okozta folyamatosan gyulladt bőr és a sztóma környezetében kialakuló bőrgyulladás mind olyan mellékhatások, amelyek a beteg állapotát tovább nehezítik. Éppen ezért kiemelt fontosságú, hogy a bőrirritáció súlyosabb esetei is hatékonyan kezelhetőek legyenek.

A feladat minden esetben ugyanaz: megóvni a gyulladt bőrt a további irritációtól illetve elősegíteni a bőr természetes regenerációját. A Protecta ezt a kettős funkciót látja el kiválóan:

  1. Védi a sérült bőrt a külső nedvességtől, de ugyanakkor a kiszáradástól is.
  2. A krémmel bekent területen felszívja és elvezeti az esetlegesen fellépő túlzott nedvességet, ezzel segít helyreállítani a bőr természetes hidratáltságát.

Előnyök

  • Aktív gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatása miatt már néhány napon belül szemmel láthatóan csökkenti a kisebesedés mértékét
  • Hatékonyan nyugtatja az irritációnak kitett bőrfelületet
  • A mentol hűsítő tulajdonsága enyhíti a fájdalmat és csökkenti a viszketést
  • Egyedülálló összetevőinek köszönhetően elfedi a kellemetlen szagokat
  • Horzsolások, hámsérülések, csípések-kiütések (rovar és növény okozta) esetén bőrnyugtató

Nem csak felnőtteknek!

Termékjellemzők

A PROTECTA sűrű állagú, ugyanakkor jól kenhető, halvány rózsaszín színű krém. Jellegzetes illatát hatóanyagaitól kapja.
Magas cink-oxid tartalmú kenőcs, ugyanakkor túlmutat a hagyományos cink-oxid tartalmú védőkrémeken. Nagyon hatékony bőrnyugtató, irritáció csökkentő és sebgyógyulást segítő hatású. Védőréteget képez a bőrön, vízlepergető hatású, ám egyúttal lehetővé teszi a bőr szellőzését.
Antiszeptikus hatású, védi a bőrt a fertőzésekkel szemben. Fertőtlenítő és gombaellenes hatását természetes kakukkfű kivonattal és egyéb hatékony összetevőkkel biztosítjuk. A kalamin hatóanyag (cink oxid – vas oxid keverék) a WHO és FDA által ajánlott keverék csípésekre, allergiás reakciókra. Gyapjúviaszt tartalmaz (lanolin), mely puhán tartja a bőrt.
Parabénmentes, hozzáadott illatanyagot nem tartalmaz.

Összetevők

Cink-oxid, cink-szulfát, mentol, vas-oxid, klórtimol, timol, fenol, nátrium-hidrogénkarbonát, fehér viasz, lanolin, cetil-sztearil-alkohol, lanalkol, fehér vazelin

Használati utasítás

Az irritációnak kitett intim testtájat megtisztítás után a védőkrémmel vékony rétegben, egyenletesen kell bekenni. Naponta többször is alkalmazható.
Ne alkalmazza sérült, sebes bőrfelületen! Kérjük, ügyeljen rá, hogy a krém testnyílásokba ne kerüljön!
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!


Szükségem van receptre a Protecta megvásárlásához?
A Protecta forgalmazása Magyarországon megszűnt.
Mire használható a Protecta?
A Protecta hatékonyan védi és nyugtatja a bőrfelületet és elősegíti annak gyógyulását az alábbi esetekben: pelenkakiütés, sztómazsák-irritáció, inkontinencia okozta gyulladás, sebgyulladás, kisebb sebek és horzsolások, enyhébb égési sérülések, aranyér, kiütések, ekcéma, rovarcsípések.
Használhatom a Protectát csecsemőknél is?
Igen, a Protecta kifejlesztése során a pelenkakiütéses csecsemők voltak az egyik fő célcsoport. A koraszülötteknél azonban az első hetekben nem ajánlott a használata.
A bőrfelület mely részein használhatom a Protectát?
A Protecta használata sérülésmentes vagy enyhén sérült bőrön ajánlott. Ne vigyen fel krémet semmilyen nyálkahártyára, mély sebre, szúrási sebre és lehetőleg ne használja a szem körül. A krémet ugyanakkor használhatja olyan átmeneti területeken, amelyek közel vannak a nyálkahártyához – például az ajkakhoz, a végbélnyíláshoz vagy a hüvelynyíláshoz.
Milyen gyakran lehet alkalmazni a Protectát?
A Protectát igény szerinti gyakorisággal kell alkalmazni felnőttek és gyermekek esetében egyaránt. Az egy hónaposnál fiatalabb csecsemők esetében nem ajánlott naponta négy alkalomnál többször alkalmazni.
Mennyi Protectát kell egyszerre a bőrfelületre kenni ahhoz, hogy hatékony legyen?
Már egy vékony réteg Protecta is megfelelő védelmet nyújt, de a vastagabb rétegnek sincs káros hatása. Sztómazsák mellett lehetőleg minél kisebb mennyiséget kell használni, és jól be kell dörzsölni a bőrbe, hogy minél jobban el tudja látni feladatát.

 

A PROTECTA forgalmazása Magyarországon megszűnt.

 

Érdekelhetik még…