Akció!

JUVIA – Hüvelyhidratáló gél

2.990 Ft 2.093 Ft

A JUVIA a hüvelyszárazságtól és az ebből fakadó érzékenységtől szenvedő nők terméke. Ápolja és megfelelő nedvességgel látja el az érzékeny, száraz hüvely nyálkahártyáját.
44 ml gél tartalom

A csomagolás tartalma:
/ 44 ml gél alumínium tubusban
/ 1 db hüvelyapplikátor, fóliába csomagolva
/ Használati útmutató

Ingyenes szállítás 20.000 Ft-tól.

JUVIA

Frissnek érzem magam!

Intim komfort

Hormonmentes megoldás hüvelyszárazság kezelésére

A JUVIA természetes hatóanyagú, mégis hatékony hüvelyhidratáló gél, amely új oldalról közelíti meg a hüvelyszárazság kezelését, mivel a tüneti kezelés mellett segíti a hüvelyi kötőszövet megújulását is. Minden olyan nőnek ajánlott, aki a menopauzális, terhességi, vagy fertőzés okozta hüvelyszárazság kellemetlenségeit szeretné kezelni. Egyedülálló összetevőit úgy válogattuk össze, hogy a speciális igényű intim területek nyálkahártyáját a lehető legjobb módon ápolja és hidratálja.

A hüvelygél természetes anyagokat tartalmaz, illatanyag-mentes, használata alternatív megoldást jelenthet a hormon- és kőolaj származék tartalmú gélekkel szemben.

 

Hüvelyszárazság

A JUVIA természetes hatóanyagú, mégis hatékony hüvelyhidratáló gél, amely új oldalról közelíti meg a hüvelyszárazság kezelését, mivel a tüneti kezelés mellett segíti a hüvelyi kötőszövet megújulását is. Minden olyan nőnek ajánlott, aki a menopauzális, terhességi, vagy fertőzés okozta hüvelyszárazság kellemetlenségeit szeretné kezelni. Egyedülálló összetevőit úgy válogattuk össze, hogy a speciális igényű intim területek nyálkahártyáját a lehető legjobb módon ápolja és hidratálja.

 

Tudomány a termék mögött

A JUVIA hüvelygélt a hüvelyszárazsággal együtt járó kellemetlen tünetek enyhítésére fejlesztettük ki. A fejlesztés tudományos alapját Prof. Dr. Takács Péter több évtizedes alap- és klinikai kutatási eredményei alapozták meg. A terméket nemzetközi, bejegyzett szabadalom védi.*

A szabadalmaztatott, saját fejlesztésű vaginális gél elősegíti a hüvelyfal és a hüvely nyálkahártya integritásának helyreállítását és a hüvely egészségének visszaállítását. Gyógyhatású termékünk fejlesztésével célunk az ösztrogén hormon tartalmú terápiák mellett egy alternatív megoldást kínálni a hüvely atrophiájához köthető panaszok enyhítésére.

Előnyök

 • Hosszan tartó hidratáltságot biztosít
 • Hormonmentes
 • Klinikailag tesztelt
 • Nincsenek mellékhatások
 • Nem folyik ki a hüvelyből

 

A JUVIA kettős hatásmechanizmusa

Hidratálás a nyálkahártya felszínén

A JUVIA – elsősorban a benne található HEC gél segítségével – nagy mennyiségű vizet köt meg és tart bent a hüvelyben. Ez folyamatos hidratáltságot jelent a nyálkahártya felszínén.

A kötőszövetek regenerációja

Az ösztrogén hormon termelődésének lassulása / leállása a rugalmasságot biztosító elasztin és a kollagén mennyiségének csökkenéséhez vezet a hüvelyi kötőszövetekben. A cink – mint a kollagén-elasztin szintetizáló enzimek kofaktora – hozzájárul a kötőszöveti változások megállításához, illetve visszafordításához.

 

Termékjellemzők

 • Hatékonyan csökkenti a hüvelyviszketést és égő érzést.
 • Átlátszó, szagtalan, homogén megjelenésű gél, kellemes selymes tapintással
 • Nem tartalmaz glicerint, illatanyagot és parabént sem
 • Hormontartalmú kezelések kiegészítőjeként is alkalmazható.
 • Síkosító tulajdonsága révén szexuális aktus során síkosítóként is használható.
 • Nemzetközi szabadalommal védett, egyedülálló összetétel

A JUVIA klinikai vizsgálata

A Juvia hüvelygél terápiás hatásainak vizsgálata érdekében egy hat hónapos klinikai vizsgálatot végeztünk 2018-ban a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.

A résztvevő nők tapasztalatai alapján a hidratáló hatás az esetek több, mint 60%-ában egy hétnél is tovább tartott. Ez azt jelenti, hogy egyetlen tubus JUVIA segítségével akár négy-öt hónapon keresztül kezelhető a hüvelyszárazság.

A Vaginal Health Index (VHI) egy nemzetközi standard értékelési rendszer, ami objektív szempontok alapján értékeli a hüvely állapotát (pl. nedvesség, pH, nyálkahártya állapota). A klinikai kutatás egyik legfontosabb eredménye, hogy a vizsgált tulajdonságok jelentősen javultak a Juvia hüvelygél használatát követően, a Juvia hozzájárult a nők életminőségének növeléséhez.

A kutatásról 2019 áprilisában tudományos cikk jelent meg a Journal of Menopausal Medicine folyóiratban. A cikk megtekinthető itt: link a cikkhez

Az alábbi rövid videóban összefoglaltuk a klinikai vizsgálat során kapott felhasználói visszajelzéseket.

Ha szeretne többet megtudni a klinikai kutatásról, töltse le összefoglalónkat: juvia_kutatasi_osszefoglalo-1.pdf

Hatóanyagok

Megnevezés Szerepe
Cink-szulfát

Támogatja az elasztin és a kollagén termelődését a kötőszövetekben, elősegítve annak megújulását.
HEC (hidroxietil-cellulóz)

Az egyik legjobb minőségű, hipoallergén, bioadhezív, hüvelyben használható gél. Nem folyik ki a hüvelyből, nem hagy nyomot a fehérneműn, nincs irritáló hatása. Hosszú tárolás mellett is stabil marad.

 

Tejsav

A megfelelő savas kémhatás beállításában van szerepe, illetve támogatja a hüvely természetes baktérium flóráját.

 

Nátrium- klorid

Izotóniás körülményeket biztosít és védi a nyálkahártyát a kiszáradástól.

 

A hüvelyi cinkpótlás tudományos alapja

A cink az egyik legfontosabb alapvető ásványi anyag az emberi szervezetben – erről bővebben ebben a bejegyzésben olvashat. (link: https://fempharma.hu/cink-szerepe-noi-egeszsegben/). Ezen túlmenően számos klinikai kutatás bizonyítja, hogy a cinknek kiemelten fontos szerepe van a hüvelyszárazság kezelésében.

 

Tudományos állatkísérletek

Cinkhiányos diétán tartott egerek hüvelyének szerkezete menopauzális változásoknak megfelelő atrophiás szerkezetet vesz fel [1]

Cink deficienciában szenvedő egerek hüvelye hasonló a petefészek eltávolításon átesett (OVX) állatok hüvelyi állapotához [2]

Vemhes bivalyoknál az alacsony plazma cink koncentráció antepartum vaginális prolapszust eredményez (normál cink szintnél nem figyelhető meg a prolapszus) [3]

Petefészek eltávolításon átesett patkányokban hüvelyen keresztül végzett cink pótlással a hüvelyfali kötőszövet (ECM) regenerálható és a juvenilis patkányokra jellemző vaginális ECM hozható létre [4]

 

Nőgyógyászati kutatások

Emberben a szöveti cink szintek a menopauza alatt a legalacsonyabbak [5]

A humán vaginális simaizom sejt tenyészetben a cink 20 µM szöveti szintnél kedvezően hat az izomzat által termelt extracelluláris komponensek termelésére, így nő a kollagén és elasztin termelés, és a simaizomzat mennyisége [6]

(A) Placebo  (B) cink-szulfát  (C) PPAR delta agonista

 1. Taneja S. K., Kaur R.: Pathology of ovary, uterus, vagina and gonadotrophs of female mice fed on Zn-deficient diet; Indian Journal of Experimental Biology, Vol. 28., Nov 1990, pp 1058-1065
 2. P. Takacs et al. The Effects of PPARD Agonist and Zinc on Ovariectomized Rats’ Vagina. Female Pelvic Med Reconstr Surg 2013;19: 126-131.
 3. M.A. Kelkar, S.K. Khar and M. Mandakhot: Studies on antepartum prolapse of the vagina in buffalo- plasma trace element concentration; Arch. exper. Vet. med., Leipzig 43 (1989), 315-318
 4. P. Takacs et al. The Effects of PPARD Agonist and Zinc on Ovariectomized Rats’ Vagina. Female Pelvic Med Reconstr Surg 2013;19: 126-131.
 5. Isabelle Bureau, Richard A. Anderson, Josaine Arnaud, Yves Raysiguier, Alain E. Favier and Anne-Marie Roussel: Trace mineral status in post menopausal women: impact of hormonal replacement therapy; J. Trace Elem. Med. Biol. Vol. 16. p 9-13. (2002)
 6. P. Takacs et al. Effects of PPAR-delta agonist and zinc on vaginal smooth muscle cells collagen and tropoelastin production. Int Urogynecol J (2012) 23:1775–1779.

A JUVIA hüvelyhidratáló gél magyar fejlesztésű orvostechnikai eszköz.

Összetevők

tisztított víz, hidroxietilcellulóz, cink- szulfát, tejsav, nátrium-klorid, kálium- szorbát

Használati utasítás

A gél a hüvelybe juttatva fejti ki hatását. Használata az első két hétben naponta, közvetlenül lefekvés előtt ajánlott. A gyakoriságot a későbbiekben az egyéni komfortérzet dönti el (heti 1-3 alkalom). A mellékelt hüvelyapplikátort a tubus végére csatlakoztatva felszívható a kívánt mennyiségű gél (kb. 2ml gél alkalmanként). A gél az applikátor segítségével juttatható a hüvelybe.
A hüvelygél szexuális aktus során síkosítóként is használható.
Bármely összetevővel szembeni túlérzékenység esetén ne használja!
Használat előtt olvassa el a használati útmutatót!
Tartsa gyermekektől elzárva!

*VAGINAL TISSUE REJUVENATION COMPOSITIONS AND METHODS, U.S.A, U.S. Patent No. 9,375,450, bejegyezve: 2016. 06. 28., nemzetközi bejegyzések: US2012/046072, és publikációs szám: WIPO Patent WO/2013/012614A1

 


Kiknek ajánlott a Juvia?
A Juvia a hüvelyszárazságtól és az ebből fakadó érzékenységtől szenvedő nők terméke. Ápolja és megfelelő nedvességgel látja el az érzékeny, száraz hüvely nyálkahártyáját.
Mi okozza a hüvelyszárazságot?
Majdnem minden nő tapasztal életében hüvelyszárazságot. Leggyakrabban az ösztrogén hormon szintjének a menopauza során bekövetkezett csökkenése következtében jelentkezik. A hormonszint természetes csökkenése fiatalabb korban is bekövetkezhet, különösen a szülés környékén és a szoptatás ideje alatt. Szárazságot okozhat továbbá bizonyos gyógyszerek szedése, az intenzív testmozgás és a stressz. A hüvelyszárazság ezen kívül előfordulhat tamponhasználat során vagy a menstruációs ciklus végén is.
Hogyan hat a Juvia?
A Juvia kettős hatásmechanizmussal rendelkezik:
Hidratálás a nyálkahártya felszínén
A Juvia – elsősorban a benne található HEC gél segítségével – nagy mennyiségű vizet köt meg és tart bent a hüvelyben. Ez folyamatos hidratáltságot jelent a nyálkahártya felszínén.
A kötőszövetek regenerációja
Az ösztrogén hormon termelődésének csökkenése / leállása a rugalmasságot biztosító elasztin és a kollagén mennyiségének csökkenéséhez vezet a hüvelyi kötőszövetekben. A cink – mint a kollagén-elasztin szintetizáló enzimek kofaktora – hozzájárul a kötőszöveti változások megállításához, illetve visszafordításához.
Milyen gyakran kell alkalmazni a Juviát?
Használata az első két hétben naponta ajánlott. A gyakoriságot a későbbiekben az egyéni komfortérzet dönti el (heti 1-3 alkalom). A Juviát használó nők tapasztalatai alapján a hidratáltság érzése napokig, gyakran egy héten túl is tart.
Melyik napszakban ajánlott alkalmazni a Juviát?
Alapvetően bármikor, kényelmi szempontból mi a közvetlen lefekvés előtti időpontot szoktuk javasolni. Amennyiben síkosítóként is kívánja alkalmazni, úgy a Juvia használatát legalább 2 órával a közösülés előtt javasoljuk, hogy lehetővé tegye a megfelelő hidratálást.
Hogyan kell alkalmazni a Juviát?
A mellékelt hüvelyapplikátort a tubus végére csatlakoztatva felszívható a kívánt mennyiségű gél (kb. 2ml gél alkalmanként). A gél az applikátor segítségével juttatható a hüvelybe.
A Juvia segít jobbá tenni a szexuális aktust?
A hüvelyszárazság enyhébb formáját a nők leggyakrabban a szexuális aktus közben tapasztalják. Rendszeres használat esetén a Juvia pótolja a természetes hüvelyi nedvességet, így az intimitás is élvezetesebbé válik. A Juvia hatóanyagai hosszan tartó nedvességet biztosítanak és nem kell közvetlenül a közösülés előtt alkalmazni, így a nemi aktus spontaneitása visszatérhet a kapcsolatba.
Használható a Juvia fogamzásgátlóként?
Nem, a Juvia nem tartalmaz spermicidet és nem gátolja a fogamzást.
Használható a Juvia citológiai mintavétel (Pap-teszt) előtt?
Lehetőség szerint a vizsgálat előtt négy nappal szüntesse be a Juvia alkalmazását.
Használhatom a Juviát a menstruáció alatt?
A Juvia bármikor biztonságosan használható, de egyes nőknél a menstruáció ideje alatt könnyebben távozhat a hüvelyből. Ha kellemetlenséget tapasztal, ne használja a Juviát a menstruáció ideje alatt.
A Juvia kompatibilis az óvszerekkel?
Igen, a Juvia használatát és hatását nem befolyásolja az óvszerrel történő közösülés.
Milyen összetevőket tartalmaz a Juvia?
A Juvia a következő összetevőket tartalmazza: tisztított víz, hidroxietilcellulóz, cink- szulfát, tejsav, nátrium-klorid, kálium-szorbát
Tartalmaz a Juvia hormont, glicerint, illatanyagot vagy parabént?
Nem, a Juvia a felsoroltak egyikét sem tartalmazza.
Kiválthat a Juvia allergiás reakciót?
Cink-allergia esetén igen. A tapasztalatok alapján más esetben biztonságosan alkalmazható.
Vannak a Juviának a hormonpótló terápiákhoz (pl. hüvelyi ösztrogén krémek, tabletták vagy gyűrűk) hasonló mellékhatásai?
Nem. A Juvia nem jár azokkal a mellékhatásokkal, mint a vényköteles vaginális ösztrogén pótlás során alkalmazott készítmények ( krém vagy tabletta). Míg a legtöbb hüvelyi ösztrogént biztonságosnak és hatékonynak tartják a hüvelyszárazság kezelésére, a hüvelyi ösztrogének nagyobb dózisa vagy gyakoribb alkalmazása növelheti az ösztrogén szisztémás szintjét és potenciálisan mellékhatásokat okozhat. Beszéljen kezelőorvosával a nem hormonális lehetőségek kockázatairól és előnyeiről.
Juvia ügyfélvélemény

Amikor a JUVIA-t használtam az egy felüdülés volt! És észrevettem, hogy kevesebb fertőzést kapok el, segített helyreállítani az egyensúlyt a hüvelyemben.

– Magdolna, 54 éves

Amikor a JUVIA-t használtam az egy felüdülés volt! És észrevettem, hogy kevesebb fertőzést kapok el, segített helyreállítani az egyensúlyt a hüvelyemben.

– Magdolna, 54 éves

Sajnos hosszú időn keresztül éreztem a szinte elviselhetetlen, erős égő, viszkető érzést. Nagyon rossz volt, mert úgy éreztem, hogy folyton vakaróznom kell. Sokmindent kipróbáltam ami patikában elérhető, de nem segítettek. Amikor a JUVIA-t elkezdtem használni, ez már a 3. napon jelentősen csökkent, utána pár nap elteltével teljesen megszűnt!
A kettő közti különbséget el se tudom mondani! Előtte folyton égett, viszketett… Amikor a JUVIA-t használtam az egy felüdülés volt! És észrevettem, hogy kevesebb fertőzést kapok el, segített helyreállítani az egyensúlyt a hüvelyemben.

– Magdolna, 54 éves

Juvia ügyfélvélemény

Nagyon örültem ennek a terméknek, mert ez egy égető probléma. Biztos, hogy ajánlanám mindenkinek, csak ezt ajánlanám! Én biztosan fogom használni. Nőként jobban érzem magam!

Úgy éreztem, hogy soha nem leszek túl az égő, viszkető érzésen, ami évek óta fennállt. Folyamatos rossz közérzetet okozott ez az érzés…
A JUVIA használata kellemes volt, szinte hűsített, semmi nem folyt vissza, nem hagyott nyomot a fehérneműn. Nőként jobban érzem magam!

– Magdolna, 54 éves

Úgy éreztem, hogy soha nem leszek túl az égő, viszkető érzésen, ami évek óta fennállt. Folyamatos rossz közérzetet okozott ez az érzés… A JUVIA használata kellemes volt, szinte hűsített, semmi nem folyt vissza, nem hagyott nyomot a fehérneműn. Megnyugvást adott, hogy tudok tenni valamit azért, hogy jobb legyen a közérzetem.
2 nap után már érezhető volt a jó hatás. Nagyon örültem ennek a terméknek, mert ez egy égető probléma. Biztos, hogy ajánlanám mindenkinek, csak ezt ajánlanám! Én biztosan fogom használni. Nőként jobban érzem magam!

– Éva, 56 éves

previous arrow
next arrow
Slider
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Érdekelhetik még…